sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Sitruunainen Juustokakku

Tein tämmösen juustokakun K-supermarketin Kesäherkut- lehtisestä ( 2009 ilmestynyt).
Pohja:
150g Digestivekeksejä
75g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
200g maustamatonta/appelsiinin makuista tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
2 dl kermaviiliä
1 dl sokeria
1 rkl vaniliinisokeria
1 sitruuna ( raastettu kuori)
4 rkl sitruunan mehua
Ohje:
1) Kiinnitä irtopohjaisen kakkuvuoan ( halkaisija 20cm)  pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit ja sekoita ne voin kanssa. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille mahdollisimman korkealle.
2) Laita johonkin astiaan  kylmää vettä ja liivatelehdet sinne likoamaan. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Laita mehu kuumenemaan ja lisää siihen vedestä puristetut liivatelehdet.
3)Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuustoon kermaviili, sitruunan kuori, vaniliinisokeri ja normaali sokeri. Lisää liivate-mehuseos ohuena nauhana ja sekoita samalla hyvin. Lopuksi kermavaahto sekaan!
4) Lisää täyte kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin n. 4 tunniksi.
Kun kakku on ollut sen 4 tuntia jääkaapissa, voi päälle askarrella esim. marjoita tai hedelmistä päällisen. Itse laitoin viellä siihen hedelmien ja kaukun väliin hyytelön (jotain tropiikkimehua tms n. 2dl ja 4-5 liivatelehteä).


Valmis!

Vinkkinä!  Kannattaa laittaa muutama ylimääräinen keksi siihen pohjaan, itse ainakin huomasin kun ekaa kertaa tein, ettei edes vuoan pohja meinannut peittyä...
Ja ei muuta kuin kokeilemaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti