lauantai 30. kesäkuuta 2012

Pasta!

Pahoitteluni, kun tää teksti on vähän viipynyt... Mutta laitan tänne nyt ohjeet itse tehtyyn pastaan! Oltiin perheen kanssa lomalla pastan kotimaassa Italiassa ja meidän luokse tuli italialainen "mamma" joka teki meille safkat alusta loppuun itse, unohtamatta tietenkään tätä pastaa ;) Tää ohje voi sisältää jotain aukkoja tms. koska se mamma, Albertina, puhu aika sujuvasti italiaa, minä en, joten en ihan kaikkee kyllä tajunnu... Mutta ohjeisiin:

Tarvitaan:
Kananmunia ( yksi kutakin syöjää kohden)
Hienoja vehnäjauhoja n. 1/2 kg  ( Huom! Älä laita liikaa jauhoja, jotta taikina pysyy pehmeänä)
Oliiviöljyä  ( saa laittaa ihan runsaasti)
Suolaa n. 1 tl
Puinen alusta tms.

1. Laita jauhot keoksi alustan päälle ja tee kasasta "kraateri". Riko kananmunat kraateriin ja vispaa ne haarukalla, sekoittaen samalla jauhoja mukaan. Lisää muut aineet. Jatka ja vaihda jossain välissä, kun taikina on jo vähän kiinteämpää, käsiin niin että saat taikinapallon. Taikinapalloa puristetaan ja käännellään kämmenen takaosalla. Tee taikinaan aina silloin tällöin viiltoja veitsellä ja jatka sitten vaivaamnista. Taikina on valmis kun se on "ilmava pallo", eli kun taikinaa painaa, se kimpoaa takaisin. Anna taikinan seisoa 10 min.
2. Kauli taikina läpinäkyväksi. En osaa ihan selittää sitä kaulinta tapaa, mutta sillä lailla että osa taikinasta on kaulimen päällä ja samalla kun kaulit, venytät taikinaa kaulimen päällä sivusuuntaisesti...

Ehkä tää kuva vähän selventää...
3. Taittele valmis taikinalevy noin 4-5 cm levyiseksi rullaksi. Leikkaa n. 1 cm paksuisia paloja ja ravistellaan auki. Tadaa, tagliatelleja! Ripottele valmiiden pastojen sekaan jotteivat ne tartu toisiinsa.
 4. Keitä runsaassa vedessä! keitä pastoja niin kauan, kunnes ne muuttuvat valkeiksi ( menee joku max 2 min) .
Valmis!  nam

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti