Tarvitaan:
Kananmunia ( yksi kutakin syöjää kohden)
Hienoja vehnäjauhoja n. 1/2 kg ( Huom! Älä laita liikaa jauhoja, jotta taikina pysyy pehmeänä)
Oliiviöljyä ( saa laittaa ihan runsaasti)
Suolaa n. 1 tl
Puinen alusta tms.
1. Laita jauhot keoksi alustan päälle ja tee kasasta "kraateri". Riko kananmunat kraateriin ja vispaa ne haarukalla, sekoittaen samalla jauhoja mukaan. Lisää muut aineet. Jatka ja vaihda jossain välissä, kun taikina on jo vähän kiinteämpää, käsiin niin että saat taikinapallon. Taikinapalloa puristetaan ja käännellään kämmenen takaosalla. Tee taikinaan aina silloin tällöin viiltoja veitsellä ja jatka sitten vaivaamnista. Taikina on valmis kun se on "ilmava pallo", eli kun taikinaa painaa, se kimpoaa takaisin. Anna taikinan seisoa 10 min.
Ehkä tää kuva vähän selventää... |
4. Keitä runsaassa vedessä! keitä pastoja niin kauan, kunnes ne muuttuvat valkeiksi ( menee joku max 2 min) .
Valmis! nam |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti