sunnuntai 26. elokuuta 2012

Sormet tuoksuvat kanelille, vaniljalle ja omenapiirakalle

Nyt on omenat kypsiä ainakin meidän isoäidin puissa. Isoäiti toi meille korillisen omenia ja päätin tehdä niistä omenapiirakan. On jo pidemmän aikaa tehnyt sitä mieli, muttei ole ollut omenia... Omat ( tai no, melkein ) maustuu kuitnekin aina parhailta.


Pientä mainostusta! 

Omenapiirakka

3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
150g voita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
3-4 omenaa ( koon mukaan)
1 kananmuna

1. Voitele piirasvuoka ja laita uuni kuumenemaan n. 225 asteeseen.

2. Nypi kulhossa voi, sokeri ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Kun seos on valmis, ota siitä noin 1 dl toiseen kulhoon.

3. Sekoita alkuperäiseen kulhoon muruseoksen sekaan vaniljasokeri, leivinjauhe, kananmuna ja maito. Levitä taikina vuokaan.

4.Poista omenien kota ja leikaa ne ( itse laitan kuorineen mutta kannataa kuitenkin muistaa pestä ne ;) ) lohkoiksi. Voit laittaa päälle vähän sitruunanmehua, etteivät lohkot ruskistu liikaa. Asettele lohkot taikinan päälle vuokaan.

5. Ripottele omenoiden päälle muruseosta jonka otit ( toivottavasti) erilleen kohdassa 2.Laita piirakka uuniin n. 20 minuutiksi. Kannataa tsekkailla sitä piirakan pintaa. Jos meinaa mennä kovin tummaksi niin vähennä lämpöä. Kun 20 minuuttia on kulunut tökkää piirakkaa hammastikulla, jos taikinaa ei jää tikkuun piirakka on oletettavasti valmis!

tadaa! Pahoittelen tota lautasta XD 
Uuniomenat

1. Ota muutamia omenia ja laita ne voideltuun vuokaan. Ota niistä ensin se kota pois!

2. Kaada omenien päälle runsaasti siirappia, mantelilastuja/ rouhetta sekä kanelia. Laita omenat sitten 200 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi tai kunnes omenat ovat pehmenneet.

3. Nauti esimerkiksi  vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa!

it's about to get håt!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti