maanantai 28. toukokuuta 2012

Lusikkaleivät

Päätettiin perjantain ja melkein kesäloman kunniaksi lähteä Boheemien kanssa piknicille. Nyyttärimeiningillä mentiin. En viitsinyt tehdä mitään kovin isoa, kun olisi ensin pitänyt viedä koululle. Siksipä päädyin lusikkaleipiin, jotka on tosi helppo tehdä, helppo kuljettaa ja ennen kaikkea, maistuu hyvälle! :) Tässä ohjeet:

100g voita
3/4 dl sokeria
1 tl vanilia sokeria
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
 + sokeria ( pinnalle)
( marmeladia)

1. Lisää sulaneeseen voihin sokeri ja sekoita.
2. Sekoita vaniliasokeri, jauhot ja ruokasooda, ja lisää ne voin ja sokerin joukkoon.
3.Muotoile lusikalla ( paina taikinaa lusikkaan ja irrota) pikkuleipia ja aseta pellille.
4. Paista uunin ylätasossa 175 asteessa noin 15 minuuttia kunnes lusikkaleivöt on kullanruskeita.
5. Ota keksit ulos uunista ja kääntele niitä sokerissa.
( 6. Lusikkaleipien väliin voi myös laittaa marmeladia, niin että laitat kaksi keksiä vastakkain ja niiden väliin marmeladiam esim. vadelmaa. Itse tykkään noista ilman hilloa kekseistä. Hillon kanssa ne on melko tosi makeita. )
Nauttikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti