sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Halloween Cupcake


Lukiollani oli leffayö, teemana Zombiet! Ajattelin väkertää sinne cupcakeja, kerta pidän niitä omana bravuurina. Yritin tehdä jotain teeman mukaista, joten päädyin tekemään " halloween" kuorrutuksen: oranssi frosting ja salmiakki hämähäkkejä ;) Ihan kivoja tuli, vaikka itse sanonkin!

omomom!
Itse taikina syntyi tälläisilla ohjeilla:
2,5 dl sokeria
100g voita
2 kananmunaa
3/4 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Vinkki! joskus ohjeissa lukee että kannattaa korvata osa jauhoista perunajauhoilla. Silloin taikinasta tulee kuitnkin mun mielestä " tiivistä" vehnäjauhoilla cupcakeista/muffinsseista tulee kuohkeita ja pehmeitä ;)
1. Sekoita sokeri, munat, maito ja pehmennyt/ sulatettu voi
2. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan.
3.  Lusikoi taikina tukeviin muffinivuokiin ( esim. amerikanmuffini vuokiin, tavalliset vuuat leviää uunissa ja cupcakeista tulee epämuodostuneita... ) ja laita uuniin 200 asteeseen n. 20 minuutiksi.
Huom! Jos haluaa maustaa cupcake taikinaa, voi sekaan heittää vaikka kaakaojauhetta ( ja raastettua suklaata jos haluaa suklaisempia), mustikoita, mansikoita... ihan mitä lystää. Ohjeet on oikeastaan mustikkamuffineihin ja ohjeissa käsketään heittämään sekaan 200 g mustikoita, mutta voihan sita varioida ....

Kuorrute:
150g voita
250g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2tl kuumaa vettä
+ väriaineet jne
Mittaa pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella. Lisää kuuma vesi ja jatka vatkaamista kunnes seos on kermavaahtomaisen kuohkeaa ja pehmeää.
Kuorrutteen voi sivellä veitsellä cupcakejen päälle tai pursottaa kuorrutuspursotimella jos haluu vähän "hienompaa" jälkeä.
Hauskoja kokkailuja! :)

1 kommentti: