perjantai 22. kesäkuuta 2012

kesäiset raparperi-cupcaket!

Löysin ( tai oikeestaan äiti löysi) tämmöisen raparperi-cupcake ohjeen eilisestä hesarista ( HS 21.6.12). Päätin kokeilla! 
omommo 
Tämmöiset ohjeet:

3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
120 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tlk ranskankermaa ( maitorahkakin käy, tulin ihan hyviä silläkin ;) )
2 1/2 raparperia ( kuutioina)

Kuorrutteena ei olekkaan tälläkertaa sitä voikreemia vaan:

Vaniljasiirappi:
1 vaniljatansko ( itse käytin puolikasta, riittää ihan hyvin)
2 1/2 dl sokeria
2 1/2 vettä
2 dl raparperia

+ kuohukermaa!

1. Sekoita tehosekoittimella voi ja sokeri kuohkeaksi.Lisää kananmunat koko ajan sekoittaen. Vähennä seoitusnopeutta ja  lisää vuorotellen ranskankermaa ja jauhoseosta ( jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe) kunnes seos on tasaista. Heitä sekaan raparperikuutiot.

2. Laita taikina vuokiin ja paista n. 20 -25 min 175 asteisessa uunissa.

3. Siirappi:
 Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet kattilaan TAI halkaise tanko ja laita se mukaan seokseen *
Lisää vesi ja sokeri. Kiehauta sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. Tämän jälkeen kattila pois liedeltä, lisää raparperinpalat ja anna jäähtyä täysin. ( siinä kestää, ehdit hyvin käydä suihkussa, pestä pyykit, ulkoiluttaa koiran, katsoa se CSI:NY jakso jonka missasit viime viikolla.... )

Kun siirappi on jäähtynyt, ota raparperit erilliselle lautaselle talteen. Keitä siirappia n. 5-8 min, kunnes n.  puolet nesteestä on haihtunut. Tämän jälkeen ota seos pois liedeltä, anna jääjtyä vähän aikaa ( joku 10 min) ja lisää sitten raparperit.

4. Kun cupcaket ja siirappi ovat täysin jäähtyneet kokoa cupcaket. Vatkaa kerma melko kovaksi vaahdoksi ( ei kuitenkaan liian kauaa, ettei kermasta tule voita. Vaikka isäni joskus väitti että kun vatkaa toiseen suuntaan tulee taas kermaa, ei se näin ole. Fyssanope romautti tämän pilvilinnan... ). Annostele kermaa kakkujen päälle, nostele siirapista raparpereja ja kaada varovasti hieman siirappia päälle! Voilá, tosi hyviä!

* Vaniljatangot on melko kalliita, mutta niitä voi käyttää useampaan kertaan! Kannattaa siis huuhtoa tanko käytön jälkeen, antaa sen kuivua rauhassa ja laittaa sitten talteen uutta käyttöä varten ;)  Siksi ei kannata kauheasti raapia niitä siemeniä irti.

4 kommenttia:

  1. RAPARPERI! Omnomnom...

    Äh, rupeat sitten joskus pitämään minulle kunnon kokkikoulua. Että minäkin oppisin tekemään RAPARPERIjuttuja.

    VastaaPoista
  2. tuutte joskus kaikki boheemit meille ja sit tehään :))

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta! Tein ja lisäsin ohjeen omaan blogiini. Hauska kirjoitustyyli sinulla ja herkullisia ohjeita blogissasi :)

    VastaaPoista